Supernytt

Flere barn får nettbrettnakke

Stadig flere barn sliter med nakkeproblemer. Nettbrett og smarttelefoner får skylda for barnas nakkeplager.

En 15 år gammel jente legger seg ned på behandlingsbenken hos naprapat Silje Moland ved Naprapatlandslaget. Jenta har nakkeplager og ønsker hjelp for at smertene skal avta. Naprapati betyr å korrigere eller fjerne grunnen til at du har vondt.

– Har du hatt mye vondt i det siste?

– Nei, det har gått bedre.

– Så bra.

Flere barn trenger behandling

15 år gamle Sanne Nylund er ikke alene om å ha vondt i nakken. Hun som gir henne behandling sier det har vært en stor økning i antall barn som trenger behandling for såkalt nettbrettnakke.

– I løpet av de siste årene har vi fått stadig yngre kunder. Alt ifra 7 års alderen og opp til ungdomsalderen, sier Moland.

Mange av kundene har lignende vondter. De yngre pasientene klager på hodeverk, spenninger opp til hodet, smerter i nakken eller skulderpartiet.

– Dette er muskler som lett blir overanstrengt når en sitter stille med nettbrett og smarttelefon – eller data, sier naprapaten.

– Jeg har fått beskjed om at jeg bør sitte med en pult eller et bord. Som regel gjør jeg ikke det, men jeg pleier å sitte inntil veggen med en pute bak eller så ligger jeg på magen med iPaden foran meg, sier 15-åringen.

Det viktigste rådet som gis av ekspertene er at du ikke må bruke for mye tid på nettbrett og telefon.

 

Denne artikkelen er hentet fra nrk.no og er skrevet av Cecilie Berntsen Jåsund.

 

Vi fant dessverre ingen artikler, kanskje du finner noe du liker på forsiden?

Del din mening!