Supernytt

Politidirektøren: Terrortrusselen er mot forsvaret og politiet

I dag fortalte sjefen for politiet at de tror noen kan komme til å gjennomføre en terroraksjon i Norge. Men han sa også at folk flest ikke trenger å bekymre seg for dette.

- Det er ikke befolkningen som er truet. Det er ansatte i forsvar og politi som kan være mål for et slikt angrep, sa politidirektør Odd Reidar Humlegård.

Han fortalte at alle som jobber i politiet har fått denne beskjeden, sånn at de kan være godt forberedt hvis noe skulle skje. De tror at det er folk i terroristorganisasjonen Den Islamske Stat (IS) som finnes i Irak og Syria.

Annerledes enn i sommer

Også i sommer sa politiet at noen ville gjennomføre en terroraksjon mot Norge. Da ble det mer politi i gatene, men heldigvis skjedde det ingenting den gangen.

Det som skjer nå er annerledes, sier politidirektøren.

- Vi forstår at folk kan bli redde av dette, men denne trusselen er ikke rettet mot vanlige folk i Norge. Det er ansatte i politiet som må passe litt ekstra på, og det har de trent på, sa han.

Hvis du blir veldig redd når du leser dette, kan det være lurt å snakke med en voksen du stoler på, eller ringe alarmtelefonen for barn og unge på telefon 116 111.

Vi fant dessverre ingen artikler, kanskje du finner noe du liker på forsiden?

Del din mening!