Supernytt

Vil bokse i Norge, men får ikke lov

Cecilia Brækhus er oppgitt og lei av forbudet mot proffboksing i Norge. Her til lands er det nemlig forbudt å konkurrere i boksing. Cecilia mener loven er gammeldags. 

– Jeg synes egentlig at hele situasjonen er veldig trist. Det har selvfølgelig alltid vært en drøm for meg å bokse i Norge, sier verdensmesteren Brækhus.

I Norge har proffboksing vært forbudt i om lag 30 år. Forbudet kom fordi mange mente det var en veldig farlig sport. Spesielt var noen skeptiske til "knockout", hvor en utøver rett og slett blir slått ut og må avbryte kampen på grunn av hardt støt mot hodet.

En farlig sport? 

Politikere i regjeringen ønsker at proffboksing skal bli lovlig. Men Norges idrettsforbund er uenige. De sier nei fordi de mener at slik som reglene er nå, så er boksing fortsatt en farlig sport.

Cecilie på sin side krysser fingrene for at hun en dag får lov til å drive proffboksing i sitt hjemland.

–  Boksing er selvfølgelig en risikoidrett, men vi er voksne mennesker og har krav på å ta egne valg. Når det gjelder skader, er vi egentlig langt nede på den listen. Et forbud på grunn av det holder ikke vann, mener Brækhus.

Hva mener du? Burde det vært lov å bokse profesjonelt i Norge? 

TØFF SPORT: Cecilia Brækhus vant mot Ivana Habazin fra Kroatia under VM i København. Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

TØFF SPORT: Cecilia Brækhus vant mot Ivana Habazin fra Kroatia under VM i København. Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Fakta om Cecilia Brækhus
  • * Alder: 32 år
  • * Yrke: Proffbokser
  • * Bosted: Berlin
  • * Ble historisk som første kvinnelige bokser med fire VM-belter da hun slo Ivana Habazin fra Kroatia i september 2014.

 

Vi fant dessverre ingen artikler, kanskje du finner noe du liker på forsiden?

Del din mening!