Supernytt

Bokstrollene – ikke for barn under 7 år

Bokstrollene er ikke en film for barn under 7 år, mener NRKs anmelder Marte Hedenstad. Hun mener aldersgrensen på 7 år bør følges.

Frykten for det ukjente og det som er annerledes er tema i animasjonsfilmen Bokstrollene.

Dette er et mørkt eventyr som blir for skummelt for de aller minste, men som passer godt for litt større barn som har sansen for makaber humor.

Harmløse monstre

Filmen ustspiller seg i Ostebro, et sted der snobbete innbyggere lever og ånder for å meske seg med deilige oster.

Under de brosteinsbelagte gatene i byen bor bokstrollene, noen sjarmerende vesener som får navnet sitt etter pappeskene de bruker som klær, og som de gjemmer seg i når de blir redde.

Bokstrollene er harmløse, men innbyggerne i Ostebro er livredde for de merkelige skapnigene som kommer opp om natta og stjeler skrap fra byens gater.

Når den onde skurken Grafse beskylder bokstrollene for å ha stjelt et barn, begynner grusomme historier om monstre som spiser barn å sirkulerer i byen, og Grafse får i oppdrag å utslette de forferdelige trollene.

Winnie, datteren til borgermesteren i byen, aner imidlertid ugler i mosen når hun en dag møter Egg, en gutt som er oppvokst blant trollene under bakken, og hun begynner å forstå at bokstrollene kanskje er bedre enn sitt rykte.

Bokstrollene er ikke en film for de minste barna, til det er den for skummel, filmen har aldersgrense syv år med god grunn.

Men for dere som er over 7 år vil Bokstrollene falle i smak – filmen passer godt på mørke vinterkvelder.

 

Vi fant dessverre ingen artikler, kanskje du finner noe du liker på forsiden?

Del din mening!