Supernytt

Moren til Odin vil hjelpe barn som blir mobbet

13-år gamle Odin tok sitt eget liv etter å ha blitt mobbet mye i flere år. Moren fortalte den triste historien til VG fordi hun ville hjelpe andre barn. Nå har hun fått veldig mange tilbakemeldinger fra folk som bryr seg.

Odins historie har skapt et voldsomt engasjement og er delt over 100.000 ganger på sosiale medier. Katrine Olsen Gillerdalen, moren til Odin, ønsket å fortelle historien sånn at andre familier skal slippe å gå gjennom det samme.

– Det har vært overveldende og kun positivt. Jeg har ikke hørt en eneste negativ tilbakemelding. Folk er triste, lei seg og engasjerte. De har lyst til å gjøre en forskjell, forteller Gillerdalen til NRK.

Hun har inntrykk av at mobbeproblemet er større enn man skulle tro, og at hennes historie dessverre ikke er spesiell.

– Jeg har fått veldig mange meldinger fra frustrerte foreldre som kjemper mye av den samme kampen som vi gjorde. For oss ser det ut som om problemet er enormt, sier hun.

– De som mobber trenger hjelp

Katrine vil også nå fram til de barna som mobber.

– Det betyr ikke at de er ondskapsfulle eller slemme, men de trenger hjelp til å takle det de står oppi for å slutte å oppføre seg på den måten de gjør, sier Katrine.

Etter at Odins sterke historie ble kjent, har både politikere og skoler sagt at de vil ta mobbing mer seriøst. Det hjelper imidlertid desverre ikke Odin og hans familie, men håpet er at det kan bli bedre for mange andre barn og unge.

Kampen mot mobbing
  • * Torbjørn Røe Isaksen, er kunnskapsminister og sjef for skolene i Norge. Han  innrømmer at arbeidet mot mobbing ikke har vært vellykket nok. En elevundersøkelse viser at så mange som 17.000 barn og unge blir mobbet to-tre ganger i måneden eller mer.
  • * Han har blant annet foreslått nå at skolen kan be mobberen om å bytte skole, og ikke mobbeofferet slik tilfellet var for Odin.

Vi fant dessverre ingen artikler, kanskje du finner noe du liker på forsiden?

Del din mening!