Supernytt

Walter kostet politiet 20.000 kroner

Tidlig en morgen løp to katter ut i veien rett foran politibilen som var på patrulje i Kragerø. Den første katten slapp unna, mens Walter ble påkjørt.

Etter kollisjonen med Walter, tok politiet med seg katten til dyrlegen i Kragerø. Der ble den grundig undersøkt. Den var ikke i særlig god form, men etter å ha fått medisiner, begynte Walter å spise.

– En solskinnshistorie

Walter kom seg og fikk reise hjem, men den måtte tilbake til dyrlegen for å ordne opp i skadene i munnen. Etter en tre timer lang operasjon ble det fjernet en tann.

Matmor Astrid Waasjø Simonsen lurte veldig på hvem var det som skulle betale regningene fra veterinæren.

– Da fikk jeg beskjed om at politiet hadde sagt at de skulle ta kostnadene. Og det har de gjort. Det er egentlig flott. Det kostet over 20 000, og det er mange penger. Jeg hadde ikke forsikring, forteller Astrid Waasjø Simonsen.

– Det er en ung katt på bare fire år. Den er veldig flink til å jakte, og nå er den helt bra igjen. Det er en solskinnshistorie, fortsetter Astrid.

Stasjonssjefen i Kragerø har lest rapporten til patruljen som kjørte på katten.

– Katten var i live etter kollisjonen, og reiste seg opp. Politiet tok den da med seg til dyrlegen, sier Øystein Skottmyr, stasjonssjef ved Kragerø politistasjon.

Alle som kjører på et dyr har plikt til hjelpe. Bilister har også plikt til å varsle politiet hvis de har kjørt på dyr som har stukket av.

– Det er vi som har kjørt på katten, og dermed er det vi som tar regningen. Så får vi se hvordan vi får dekt utgiftene, sier Skottmyr. som må finne disse pengene i budsjettet sitt.

Walter er i god form og tilbake hos matmor Astrid. Foto: Privat

Walter er i god form og tilbake hos matmor Astrid. Foto: Privat

 

 

 

Vi fant dessverre ingen artikler, kanskje du finner noe du liker på forsiden?

Del din mening!