Supernytt

Fem israelere døde etter terror

Fem israelere er døde etter at to palestinske terrorister angrep en synagoge i Jerusalem tirsdag. Angrepet er det dødeligste i byen på flere år.

Terrorangrepet, som startet rundt klokken 7 tirsdag morgen, har sendt sjokkbølger gjennom Israel. En synagoge er et bønne- og forsamlingshus.

Tirsdag kveld døde det femte offeret, den 30-årige politimannen Zidan Saief.

De fire andre ofrene, alle rabbinere, ble drept umiddelbart. En rabbiner er ofte et religiøst overhode i en jødisk menighet. Rabbinerne hadde dobbelt statsborgerskap hvorav tre av dem var amerikansk-israelske, mens den fjerde var britisk-israelsk.

Sju andre personer er såret, tre av dem alvorlig, ifølge en israelsk avis.

Palestinas president Mahmoud Abbas tok tirsdag avstand fra drapene. En terroristgruppe fra Palestina har tatt ansvaret for terroristaksjonen.

Israels statsminister Benjamin Netanyahu lovet tirsdag at de vil reagere hardt på angrepet og krevde samtidig at hjemmene til terroristene rives.

Kranglet i 70 år

Det har vært mange uroligheter i Jerusalem den siste tiden. Dette angrepet er imidlertid det dødeligste i byen på seks år.

Konflikten mellom Palestina og Israel er veldig komplisert. I Jerusalem bor det både israelere og palestinere, og de har kranglet i 70 år om hvem som egentlig har lov til å bo der.

På Gaza og Vestbredden bor det palestinere, men også her har det vært mange kamper og drepte på grunn av uenigheten. 

Kilde: Norsk Telegrambyrå (NTB).

Vi fant dessverre ingen artikler, kanskje du finner noe du liker på forsiden?

Del din mening!