Supernytt

Hørt om svensken som gikk seg bort i Norge?

Han flyttet til Norge på tirsdag. Onsdag gikk han seg vill og måtte reddes.

– Jeg sto i et kvarter og skrek, før jeg skjønte at ingen hørte det.

Svenske Jonathan Eidering, som flyttet til Bergen tirsdag, hadde bestemt seg for å gå opp på en av fjelltoppene i Bergen. Han syntes det så fint ut. Men etter at han hadde vært på toppen ble det raskt mørkt, og han bestemte seg for å gå en annen vei ned.

– Jeg tenkte «dette kommer ikke til å gå». Så begynte jeg å be til Gud. Det ble kullsvart. Jeg la meg ned på en stein og funderte på hva jeg skulle gjøre, forteller han.

Etterhvert kom han seg ned til en innsjø, men kom seg ikke over fordi vannet var svinkaldt.

Så gikk mobilen hans tom for strøm. Han tenkte det var fordi det var så kaldt, men han fikk varmet den opp på magen og ringte en kamerat. Da bestemte de seg for å ringe poiltiet. Heldigvis kunne politiet se GPS-signalene fra mobilen slik at de fant ut hvor han befant seg.

Mens han ventet på hjelp tok han aerobic-øvelser for å holde varmen. Han var både våt og kald.

– Jeg tenkte på hva som ville skje hvis jeg hadde sovnet i skogen. Jeg kunne dødd. Samtidig var det komisk, for dette er veldig typisk meg. Andre dagen i Norge, liksom, og så skjer dette, ler 21-åringen.

– Jeg skjønner det hvis folk ler av meg, sier han.

Da han kom i land sto det rundt 15 personer og ventet på ham.

MASSIVE REAKSJONER: Jonathan Eidering (21) var ikke helt heldig med sin første tur i Norge. Dagen etter han flyttet fra Sverige utløste han en stor redningsaksjon i Bergen. Både svensker og nordmenn reagerer på Facebook. FOTO: PRIVAT / SKJERMDUMP

Nå som historien er blitt kjent, har det kommet mange kommentarer på sosiale medier:

«Takk for morsom historie, og en god latter».

«Hei Jonathan, ikke la mobbete nordmenn ta motet fra deg. Flott gjort at du tok en tur i fjellet, og enda bedre at du hadde mot nok til å kontakte politi for å få hjelp da du satt fast».

«Velkommen Jonathan, kommer du over fjellet til Tinn kan jeg vise deg flere turer. Da kommer du trygt hjem».

Vi fant dessverre ingen artikler, kanskje du finner noe du liker på forsiden?

Del din mening!