Supernytt

Spiller håndball mot tre år eldre spillere

Thea Andresen (11) er så god at hun spiller håndball med jenter som er tre år eldre enn seg. Men neste år får hun ikke lov til å spille med laget lenger.

Reglene i Håndballforbundet er klar: Frem til spilleren er tolv år gammel, finnes det ingen aldersklasser. Men etter fylte tolv kan håndballspillerne bare spille håndball med klassen de tilhører eller den nærmeste klassen over.

Det vil for Thea bety at hun kan spille med klasse J14, der laget hun spiller med nå, befinner seg. Men neste år flytter dette laget opp til J15. Et nivå Thea ikke får lov til å spille på av Håndballforbundet. Faren hennes mener dette vil gå ut over utviklingen hennes, og at hun da kanskje ikke blir like god.

Toppscorer

– Nivået er et helt annet. Thea har et tempo som ligger langt over de klassene hun egentlig tilhører, så dette vil få store konsekvenser for henne, sier far Jarle Andresen.

Han forteller at hun i dag er toppscorer på laget og bøtter inn med mål, selv om hun er tre år yngre enn de hun spiller mot.

Det er ikke mulig å søke om dispensasjon for Thea, med bakgrunn i at det blir tilbudt håndball for hennes aldersklasser i distriktet. Dermed må det en lovendring til for at det skulle vært mulig å fortsette. Jarle Andresen rister på hodet.

– Du kan jo bare se på Martin Ødegaard som er 15 år og spiller på landslaget. Hvorfor har ikke Håndballforbundet muligheten til å følge dette eksempelet? Og det som virkelig er høl i huet, er at så fort hun er 13, kan hun gå tilbake til å spille med dem som er tre år eldre igjen, sier han.

– Ganske trist

Thea selv tar det hele med stoisk ro. Hun er godt kjent med de spillerne hun kommer til å dele bane med neste sesong, men innrømmer at hun veldig gjerne skulle fortsatt med det som er laget hennes i dag.

– Jeg synes egentlig det er ganske trist å måtte bytte lag. Nivået er jo mye lavere der, så utviklingen kommer nok til å stoppe opp litt. Men jeg kjenner dem fra før av, så det går nok greit, sier hun. 

Denne artikkelen er fra nrk.no og er skrevet av Nicolai Delebekk.

 

Vi fant dessverre ingen artikler, kanskje du finner noe du liker på forsiden?

Del din mening!