Supernytt

Vaksinemangel er en glemt krise

Vaksinemangel er et stort problem i fattige land. Millioner av mennesker dør hvert år av sykdommer som de kunne overlevd ved hjelp av en vaksine.

Denne artikkelen er lagd av 9. klassingene Rebekka, Audun, Mathilde og Lars Eivind ved Åretta ungdomsskole i Lillehammer.

Over 1 million mennesker dør hvert år av sykdommer som meslinger, lungebetennelse og diare. Disse sykdommene er ikke farlige for oss i Norge. Men for de som ikke får vaksiner mot sykdommene, er de livsfarlige.

Glemt krise

Vaksinemangel kalles en glemt krise fordi aviser, TV og radio ikke snakker særlig mye om dette. Det er veldig synd da det er gjennom media at slike kriser blir satt i fokus. For å løse denne krisen er det viktig at de største mediene lager saker om dette, siden færre dør når flere vet.

Klar for vaksine. Foto: Yann-Libessart/Leger Uten Grenser.

Klar for vaksine. Foto: Yann-Libessart/Leger Uten Grenser.

Tar mange liv

Vaksinemangel tar mange liv hvert år og bare i 2012 døde 1,5 millioner barn av sykdommer som man kan overleve med vaksine.

I farlige og alvorlige kriser er det faktisk ikke vold og krig som tar flest liv, men smittsomme sykdommer som befolkningen dessverre ikke har råd til vaksine mot.

 

Vi fant dessverre ingen artikler, kanskje du finner noe du liker på forsiden?

Del din mening!