Supernytt

Denne har aldri blitt filmet før

På 600 meters dyp oppdaget amerikanske forskere denne uken den sjeldne dyphavsmarulken eller «sjødjevelen», som er oppkalt etter sin stygghet.

– Vi har dykket her i 25 år, og har bare sett den tre ganger, sier Bruce Robinson, som er formann i Monterey Bay Aquarium Research Institute, til San Jose Mercury News.

Lever på hunnen

Med det store gapet og "fiskestanga" i pannen kan dyphavsmarulken enkelt lokke til seg et bytte. Hannen er liten i forhold til hunnen og har kun ett formål i livet, å finne seg en make.

Han biter seg fast i kroppen hennes og lever som en parasitt som aldri vil slippe taket. Kroppen hennes gir ham mat, oksygen og de nødvendige hormonene for å overleve.

– Hvis han ikke finner en kvinne, drukner den, sier Ted Pietsch, professor ved University of Washington og ekspert på dyphavsbreiflabb.

Forskere fra Monterey Bay Aquarium var ute med en miniubåt i Monterey Bay da de fikk øye på den rare skapningen. Den befant seg på 600 meters dyp, men ifølge ekspertene oppholder den seg vanligvis enda lenger ned.

– Videoen vil fortelle oss mye om hvordan den beveger, svømmer og orienterer seg i forhold til tyngdekraften, sier Pietsch.

Vi fant dessverre ingen artikler, kanskje du finner noe du liker på forsiden?

Del din mening!