Supernytt

Hva er årets ungdomsord?

I fjor ble selfie kåret til årets nyord i Norge. Men hva mener du bør være årets ungdomsord?

Råknæsj, helmaks, dødsstilig, dødsdigg, megahot, gigakul, kanonbra, blodtøff, überchill, knæsj, brillefin, gem, knall, toppers, digg, sjef, konge, chill, heftig, snasen, smooth, snacksy, schpaa, og det ruler har alle vært ord som en gang var nye og trendy. Men neppe i 2014.

Nå er det ikke uvanlig å låne uttrykk fra engelsk, som YOLO, in your face, swag og selfie. I Tyskland har de unge også begynt å låne ord og uttrykk fra andre språk. Vet du for eksempel hva babo betyr?

Babo er kurdisk og brukes mest i Tyrkia og betyr sjef. Det er et slangord og det var den tyske rapperen Haftbefehl som begynte å bruke det, og de unge i Tyskland fulgte etter. Der ble det årets ungdomsord i 2013.

Unge velger nemlig ofte et språk som voksne og lærere ikke forstår fordi de vil ikke at voksne og lærere skal forstå.

- De unge føler seg mye kulere enn de voksne hvis de bruker ord og uttrykk som foreldre og lærere ikke forstår, sier språkekspert Eva Neuland i Tyskland.

Det blir også sagt at det er store forskjeller på hva 12-åringer sier sammenlignet med 14-åringer. Men hvordan er det i Norge?

Har du forslag til nye ord som kan være årets ungdomsord i Norge? Hva med twerke (spesiell dans) eller sugly (ironisk selfie)?

Hva er ditt forslag?

 

 

 

Vi fant dessverre ingen artikler, kanskje du finner noe du liker på forsiden?

Del din mening!