Supernytt

Disse landene mangler vaksiner

I Norge får vi vaksiner veldig fort hvis vi trenger det, men i flere land i sør er det mange som ikke får vaksiner når de må ha det.

Sør-Sudan, Den sentralafrikanske republikk, Tsjad og Syria er noen av landene som mangler vaksiner. Det er mange grunner til dette. Det er vanskelig å få vaksinene frem dit de trengs, det er ikke nok leger til å hjelpe alle, det er ikke god nok sikkerhet til å gi mange vaksine på én gang og vaksinene er ofte for dyre for landene. Vaksinene må også være kalde fra da de blir laget til når de blir brukt, og det er vanskelig siden det er veldig varmt i disse landene og det er veldig lite tilgjengelig elektrisitet.

Altfor lite vaksiner

Sør-Sudan har bare 59 prosent av vaksinene som trengs, Den Sentralafrikanske Republikk har 47 prosent og Tsjad og Syria har 45 prosent. Vaksiner redder mange millioner liv hvert eneste år, så det er veldig viktig at disse landene får mer vaksiner, slik at det er mindre folk som har det vondt og dør.

Denne artikkelen er lagd av 9. klassingene Rebekka, Audun, Mathilde og Lars Eivind ved Åretta ungdomsskole i Lillehammer.

Vi fant dessverre ingen artikler, kanskje du finner noe du liker på forsiden?

Del din mening!