Supernytt

Bittelite lyspunkt for Brann?

På en ellers mørk dag, her er god nyhet for Brann-fansen. Halvparten av lagene som rykker ned fra eliteserien, rykker opp igjen i første forsøk.

En gjennomgang NRK har gjort viser at så mange som 17 av de 34 lagene som har rykket ned fra eliteserien de siste femten sesongene har rykket opp igjen på første forsøk.

Faktisk har alle lagene som har rykket ned gjennom kvalifisering, rykket direkte opp.

Det siste eksempelet var fra i år. Tromsø rykket ned i fjor høst, men klarte denne høsten å spille seg tilbake til Eliteserien.

Dårlig stemning i Bergen

Bergens to største aviser, Bergens Tidende og Bergensavisen, lar seg i dag begge prege av den dystre stemningen.

FOTO: JON BOLSTAD / NRK

FOTO: JON BOLSTAD / NRK

Forsiden på Bergens Tidende er helsvart, kun markert med årstallene for når Brann rykket ned: 1964, 1979, 1981, 1983, 1985 – og nå 2014. Bergensavisen sender Brann ned til 1. divisjon med hilsenen «God natt, Brann», og bilde av et mørklagt Brann Stadion.

Huseklepp: – Kun én ting som gjelder nå

 

Erik Huseklepp på Flesland etter nedrykket - PREGET: Erik Huseklepp innrømmer at han tar nedrykket svært tungt. - Foto: Anders Ekanger / NRK
PREGET: Erik Huseklepp innrømmer at han tar nedrykket svært tungt.

Det var en særdeles slukøret Brann-gjeng som landet på Bergen lufthavn Flesland like før klokken tolv torsdag. Flere spillere så ned i bakken og stakk ut i spillerbussen så fort bagasjen var kommet.

Erik Huseklepp tok nedrykket så hardt at at han tok til tårene etter at dommeren blåste av kampen onsdag kveld. 30-åringen legger ikke skjul på at han fortsatt er sterkt preget av nedrykket.

– Jeg elsker Bergen og Brann. Dette er forferdelig tungt. Dessverre har vi ikke vært gode nok, og da gikk det som det gikk, sier Huseklepp til NRK.

– Mange forventer endringer. Hva tror du vil skje?

– Det tenker jeg ikke så mye på. I dag er vi skuffet, og vi kommer til å være det lenge. Nå er det bare én ting som gjelder, og det er å gjøre en god jobb i vinter og være kanongode neste år.

Vi fant dessverre ingen artikler, kanskje du finner noe du liker på forsiden?

Del din mening!