Supernytt

Malala er i Norge

Mandag kveld kom fredsprisvinner Malala Yousafzai til Norge.

– Den varme velkomsten gir meg styrke og mot, sa hun til menneskene som hadde møtt opp for å se henne.

Malala får prisen fordi hun har jobbet for at også jenter skal få gå på skole. I 2012 ble hun skutt i hodet da Taliban i Pakistan angrep en buss med skolejenter. Taliban er en streng muslimsk organisasjon som mener at jenter ikke bør gå på skole. Malala overlevde angrepet, og har fortsatt å jobbe for unge jenters rettigheter.

Det er fortsatt folk som truer henne, og derfor var det ekstra mye politi i gatene rundt Malala.

Deler prisen

Malala er ikke den eneste som får Nobels fredspris i år. Litt tidligere på dagen kom Kailash Satyarthi til Norge. Han kommer fra India og har hjulpet mange barn ut av slavearbeid der. Begge de to fredsprisvinnerne mener det er viktig at barn får gått på skole, sånn at de kan få utdannelse.

Onsdag får de utdelt Nobels fredspris i rådhuset i Oslo.

Vi fant dessverre ingen artikler, kanskje du finner noe du liker på forsiden?

Del din mening!