Supernytt

Filmet pelsdyr som lider

De som driver med pelsdyr har i flere år fått mye kjeft fordi mange av dem ikke passer godt nok på dyra sine. Men de lovte at det skulle bli bedre. I går sendte NRK en dokumentar som viser at det fortsatt er mange dyr som lider i fangenskap.

Frank Nervik er dyrevernaktivist og kjemper for at dyr ikke blir holdt i fangenskap. Han bestemte han seg for å lure de som driver med pelsdyr med skjult kamera og har filmet flere ganger i løpet av to år. For å klare å komme seg inn for å filme fortalte at han dem at han hadde tenkt å begynne med pelsoppdrett selv og trengte derfor råd fra de som kunne noe om det.

Frank festet på skjult kamera og mikrofon før han besøkte pelsdyrfarmene

Opptakene til Frank viser flere brudd på loven, mener Mattilsynet, som har ansvar for å sjekke at loven blir fulgt. Men foreningen for de som jobber med pelsdyr mener at disse bruddene bare gjelder noen få pelsfarmer, og slett ikke de fleste.

Neste uke får vi vite hva regjeringen vil gjøre med problemene i pelsdyrnæringen.

Vi fant dessverre ingen artikler, kanskje du finner noe du liker på forsiden?

Del din mening!