Supernytt

Nobel-demonstrant får 15.000 kr i bot

Den meksikanske mannen som forstyrret fredsprisutdelingen onsdag, er ilagt en bot på 15.000 kroner for det som kalles ordensforstyrrelser.

Den 20 år gamle mannen som i går tok seg inn i Rådhuset og forstyrret nobelprisutdelingen er ilagt boten for ordensforstyrrelser, og for å ha tatt seg ulovlig inn i Rådhuset. Boten er på 15.000 kroner, opplyser Oslo politidistrikt i en pressemelding torsdag formiddag.

Aksjonisten har akseptert boten og straffesaken mot ham er dermed avsluttet. 

Politiet beklager sikkerhetsbrudd

Prismottakerne Malala Yousafzai og Kailash Satyarthi hadde akkurat fått overrakt sine Nobel-medaljer da den meksikanske mannen inntok scenen. Aksjonisten kom helt inntil prisvinnerne, og sto på scenen i 12 sekunder før sikkerhetspersonell fikk fjernet ham.

Mikrofonene plukket opp deler av det han sa til fredsprisvinneren. «Vær så snill, Malala. Mexico», er det mulig å høre under applausen fra publikum som klappet for den 17 år gamle prisvinneren.

Mannen var ikke invitert, og skulle ikke vært inne i Rådhuset under utdelingen i det hele tatt. På en pressekonferanse onsdag ettermiddag beklaget politiet det som skjedde og mener det var svikt i sine rutiner.

Flere politikere kritisert sikkerheten, blant andre statsminister Erna Solberg.

 

Vi fant dessverre ingen artikler, kanskje du finner noe du liker på forsiden?

Del din mening!