Supernytt

Krangler mest med mamma

Tenåringer i Storbritannia krangler mer med mamma enn med pappa.

Det er statistikk som viser at en av fire krangler med mamma mer enn en gang i uken. Det er unge folk i alderen 16 til 21 år som er blitt spurt om dette av en bedrift som heter The Office for National Statistics.

Mens det er 25 prosent som krangler med mamma mer enn en gang i uken, er det 16 prosent av de spurte som krangler med pappa mer enn en gang i uken.

Hemmeligheter

Men selv om flest krangler med mamma, er det også flest mammaer som de unge velger å betro seg til når hemmeligheter skal fortelles. Nesten 7 av 10 sier mamma, mens 5 av 10 svarer pappa når det gjelder hvem de betror seg til.

En engelsk ekspert mener at mammaer generelt er mer til stede og dermed mer tilgjengelige enn pappaer.

- Vi tror også at mødre er mer følelsesmessig engasjert og dermed mer oppmerksomme på barna enn fedre, sier Lucie Russel, som jobber i en organisasjon som heter Young Minds.

Hun sier at fedre ikke er mindre viktige enn mammaer, eller at de bryr seg mindre, men det er ofte vanskeligere for dem å "koble seg på" og derfor blir de med i færre krangler.

Unge som generelt er mer misfornøyd med livet, krangler imidlertid oftere med begge foreldrene sine enn de som er ganske fornøyd med livet.

 

 

Vi fant dessverre ingen artikler, kanskje du finner noe du liker på forsiden?

Del din mening!