Supernytt

Norge slo Spania i håndball-EM

Betina Riegelhuth gikk fra sykesenga til scoringsshow. Norge er så godt som i EM-semifinale etter 29-26 over Spania lørdag.

Kampen gikk på dagen elleve år etter 26-27-tapet for spanjolene i VM. Det nederlaget fratok Norge OL-plassen året etter.

Linn-Kristin Riegelhuth Koren er eneste gjenværende fra det laget. Men det er søsteren Betinas skuddshow vi husker best denne gangen.

Riegelhuth har regelrette sluggeravslutninger fra venstrebacken. 16-16-utlikningen kom fra 15 meter i siste tidel av omgangen.

– Betina gjør det hun er med for, og det er å score på gode oppspill fra medspillerne. Hun er en moden og voksen dame som har det råeste skuddet i Norge for tiden, sier landslagssjef Thorir Hergeirsson til NTB.

– Betina har virkelig blomstret de siste to kampene. Hun har blitt en joker og virkelig et «secret weapon» i det norske laget, sa NRKs håndballekspert Øystein Havang.

Betina Riegelhuth har de siste dagene slitt med magesyke. Men det var ingenting som tydet på at hun slet med det under lørdagens kamp. Hun ble Norges toppscorer etter å ha scoret sju mål.

– Det var utrolig deilig. Det å få satt det første skuddet, og så få satt et par til ganske kjapt, sa en fornøyd Betina Riegelhuth til TV2.

Vi fant dessverre ingen artikler, kanskje du finner noe du liker på forsiden?

Del din mening!