Supernytt

Sydney er i sorg etter drapene

Hundrevis av mennesker har lagt ned blomster for å minnes de to ofrene som mistet livet etter gisselaksjonen i Sydney. Katrina Dawson (38) og Tori Johnson (34) hylles som helter som «villige til å ofre sitt liv slik at andre kunne leve».

Etter 16 lange og intense timer fikk gisselkasjonen i Sydney i Australia sin slutt da politi stormet Lindt-kafeen i byens sentrum like før klokken 17 norsk tid mandag.

Tre mennesker, inkludert gisseltakeren, ble drept, og innbyggerne i Sydney var tirsdag i sorg over dødsfallet til trebarnsmor Katrina Dawson (38) og bestyreren av kafeen Tori Johnson (34) som ble drept mot slutten av gisseldramaet.

Er fortsatt i sjokk

Hundrevis av mennesker la ned blomster nær kafeen hvor de tragiske hendelsene utspilte seg.

Mødre med sine barn, turister, folk som jobber i nærheten. Køene hos blomsterforhandlere var lange tirsdag.

Jeslyn Lim jobber rett ved kafeen der gisselaksjonen fant sted. Hun sier til tv-kanalen ABC at hun fremdeles er i sjokk.

– Det kunne vært hvem som helst. Jeg kunne gått og kjøpt kaffe et annet sted og det samme kunne ha skjedd. Jeg føler at det er den riktige tingen å gjøre, å sende våre kondolanser til de uskyldige livene som gikk tapt her, sier hun.

Hylles som helter

tbdDToSd3pL0D7ZgXVIfnwzas7NLFgRynxugqeKVbETgKatrina Dawson drakk kaffe med to venninner i Lindt Chocolate Cafe da de plutselig var midt i dramaet. Det australske nyhetsbyrået AAP skriver at Dawson døde mens hun forsøkte å beskytte sin gravide venninne

Tori Johnson, sjefen i kafeen, prøvde ifølge flere medier å ta mannens avsagde hagle.

Johnson besluttet trolig å gå til aksjon da han så at mannen begynte å falle i søvn etter 17 timer alene med gislene i kafeen.

Det ga ifølge mediene de fleste av de gjenværende gislene mulighet for å stikke av fra kafeen.

 

fyul6cgRMgt0UNaMzM8hMgf9B93HeMcyz24qPUbgpZewUnder en minnegudstjeneste over de to tirsdag, ble de hyllet som helter som var «villige til å ofre sitt liv slik at andre kunne leve», skriver AFP.

I St. Mary-katedralen 500 meter fra kafeen der de tragiske hendelsene utspilte seg, uttalte erkebiskop Anthony Fisher, som ledet minnegudstjenesten, at «vår bys hjerte er knust etter døden til disse to uskyldige».

– Det har kommet rapporter i dag om heltedåden til det mannlige offeret i gisselaksjonen, sa erkebiskopen.

– Da han så muligheten skal Tori Johnson ha forsøkt å ta pistolen, som tragisk nok gikk av og drepte ham. Men det utløste reaksjonen fra politiet og til slutt friheten til de fleste gislene.

 

Denne artikkelen er fra nrk.no og er skrevet av Pedja Kalajdzic.

 

Vi fant dessverre ingen artikler, kanskje du finner noe du liker på forsiden?

Del din mening!