Supernytt

Barn angripes oftere på skoler

Det er i år blitt vanligere at barn på skoler blir angrepet når voksne kriger mot hverandre. Dette skjer i land som er langt fra Norge, som Pakistan, Syria, Nigeria, Somalia, Sør-Sudan og Den sentralafrikanske republikk.

– Det er grusomt at det skjer. Det er vanskelig å forstå at det faktisk skjer og det er barbarisk at det skjer, sier Bernt Apeland, sjef i UNICEF Norge.

– Dette bryter med alt vi ønsker skal være i et godt samfunn – barna er jo de som skal beskyttes, barna er de som skal vernes om av alle parter, sier han.

Langt borte fra Norge

I Pakistan er det nå landesorg i tre dager fremover etter talibanangrepet på en skole i Peshawar som førte til at 141 mennesker mistet livet. Minst 132 av disse var barn.

Psykolog Atle Dyregrov sier det er viktig å huske på at dette har skjedd langt borte fra Norge, og at det er veldig liten sjanse for at noe sånt skal skje i Norge.

- Selv om skoler nå blir angrepet oftere enn tidligere i noen land, er det fortsatt sjelden at det skjer, sier han til Supernytt.

Skoler angripes

Han synes det er viktig at Supernytt og andre nå forteller det som er sant om hva som har skjedd på skolen i Pakistan. Alle trenger nemlig riktig informasjon for å forstå mest mulig av hva som har skjedd.

IS i Irak og Syria og Boko Haram i Nigeria gjør det vanskeligere enn noen gang å beskytte barn i krig. Dette er fordi krigene oftere skjer der barn bor, men også fordi skoler blir angrepet.

I Peshawar i Pakistan, hvor så mange ble drept i går, har det i løpet av de to siste årene vært rundt 400 angrep på skoler.

Vi fant dessverre ingen artikler, kanskje du finner noe du liker på forsiden?

Del din mening!