Supernytt

Gjør mye rart før kampstart

Håndballjentene gjør mye rart før den viktige semifinalen mot Sverige i kveld. Karoline Dyhre Breivang må for eksempel alltid pusse tennene før kamp.

Det kalles å ha et ritual. Når du gjør det samme hver gang og du er overbevist om at det er viktig å gjøre det samme, hvis ikke går det ikke bra. Avisen Aftenposten skriver om håndballjentenes forskjellige ritualer.

Camilla Herrem må for eksempel høre tre sanger: "Black and white" med Michael Jackson, "Viking e tebage" med Kjartan Salvesen og "I got a feeling" med Black Eyed Peas. Linn-Kristin Riegelhuth må ha flette i håret og Sanna Solberg må spille med oransje sports-BH.

Fotballspillere

Også fotballspillere driver med mye rart før kampstart. Den spanske keeperen Pepe Reyna må for eksempel kvelden før kamp spise to brødskiver med ost og skinke. Samme dag som selve kampen er, må han imidlertid gjøre noe som er litt rare: Uansett om tanken på bilen er tom eller ikke, må han fylle bensin.

Ole Gunnar Solskjær, kanskje Norges mest berømte fotballspiller gjennom alle tider og som avgjorde Champions League-finalen for Manchester United, er kjent for alltid å varme opp mens han hørte på Elvis Presley.

Verdens kanskje beste kvinnelige tennisspiller har også et rart rituale. Når hun deltar i en tennisturnering og spiller kamper over flere dager, må hun spille med de samme sokkene hver gang. Disse vaskes heller ikke mellom hver gang.

Har du noen rare ritualer? 

Vi fant dessverre ingen artikler, kanskje du finner noe du liker på forsiden?

Del din mening!