Supernytt

USA og Cuba venner igjen?

Dette er en historie om to land - USA og Cuba. De har lenge vært fiender, men kan nå bli venner igjen.

Cuba er en karibisk øy som ligger like utenfor USA. Og selv om de to landene ligger nært hverandre, har de kranglet i over 50 år.

Var venner før

Helt frem til 1959 var USA og Cuba venner. Men da de to brødrene Fidel og Raul Castro tok makten i Cuba, var det starten på et langt uvennskap.
Siden den gang har det vært 11 presidenter i USA, og alle har sagt at Castrobrødrene er farlige og behandler folket på Cuba dårlig.

Foto: CRISTOBAL HERRERA / AP

Foto: CRISTOBAL HERRERA / AP

I 1961 gikk amerikanere inn i Cuba for å prøve å få Castro-brødrene til å si fra seg makten, men amerikanerne tapte.

Cubanerne ble da venner med USAs fiende, et land som het Sovjetunionen. Sovjet plasserte raketter på Cuba, noe som gjorde amerikanerne nervøse, og hele verden fryktet at det skulle bryte ut en stor krig.

Siden den tid har ikke USA og Cuba snakket med hverandre.

Handelsblokade

For å straffe Cuba, innførte USA en handelsblokade. Det betyr at de ikke vil kjøpe eller handle varer med Cuba. De har heller ikke ønsket at amerikanere skal besøke Cuba.

Tid for forandring?

Nå sier den amerikanske presidenten, Barack Obama, at det er på tide at de to landene begynner å snakke med hverandre igjen. At de kan samarbeide, og gjøre mer for å hjelpe folket på Cuba.

Onsdag talte både USAs president, Barack Obama, og Cubas president, Raul Castro. Begge sa at forholdet mellom landene skal bli bedre.

Foto: Pablo Martinez Monsivais / Ap

Foto: Pablo Martinez Monsivais / Ap

Men et så langt uvennskap blir ikke bra igjen over natten. Obama kan ikke fjerne handelsblokaden uten støtte fra de andre politikerne som bestemmer i USA, og det er ikke sikkert at de er enige med han.

Vi fant dessverre ingen artikler, kanskje du finner noe du liker på forsiden?

Del din mening!