Supernytt

Ekorn fikk julemiddag

Lagde julebord til ekornet «snipp»

Siden i høst har flere ekorn spredd glede for Mona Wærum og familien på Setermoen i Troms. Derfor bestemte hun seg for å gi litt tilbake, og det endte opp med et aldri så lite julebord for et kontaktsøkende ekorn i bygda.

– Vi syns det fortjente litt ekstra for å ha spredd så mye glede, forteller en lattermild Mona Wærum. Det hele startet i høst da tre unge ekorn kom lekende på plenen. Siden den gang har de holdt seg i området, og totalt tror Mona at det er fem ekorn i nærområdet.

– Det er jo vanskelig å skille dem, man kan jo se forskjell på farger men det er vanskelig. Dette ene ekornet er spesielt kontaktsøkende og kommer igjen og igjen for å få nøtter, så da kjenner vi det igjen slik, sier Wærum. Etter hvert har ekornet «snipp» blitt så lett å be at det nesten er som et husdyr, i motsetning til de andre ekornene som ikke bryr seg så mye om familien.

Venter spent på flere besøk

– Det er nok at vi banker i kattedøren, så kommer det ilende til utenfor, sier trebarnsmoren. Men hvor ekornet bor, og hva det gjør med nøttene vites ikke.
– Den løper av gårde med det, også kommer det igjen for mer, hva den gjør med dem vet vi ikke, fortsetter Wærum.

Nå begynner det å bli noen dager siden sist man har hørt fra ekornet.

– Han har ikke vist seg siden det store snøfallet som har vært, så vi er jo spent på når den kommer tilbake, sier Mona Wærum som begynte å mate på ekornet i høst. Menyen på julebordet var riktig så variert med både hasselnøtter, valnøtter, solsikkefrø-kake og rognebær.

Denne saken er hentet fra nrk.no og er skrevet av Tarjei Abelsen

Del din mening!