Supernytt

Venter på ekstremværet «Mons»

Meteorologene meldte om full storm og vanskelige kjøreforhold i store deler av Nordland allerede på mandag. Selv om «Mons» har skapt store problemer i nord ventes det fortsatt på det verste været.

Ekstremværet «Mons» kommer tirsdag og onsdag til å ramme Namdalen, Helgeland, Saltfjellet og Sør-Salten i nord melder meteorologene.

Det ventes veldig mye regn og fare for store oversvømmelser.

Meteorologene gikk ut med ekstremværvarselet mandag og har satt flomvarselet til oransje, det betyr stor sjanse for flom.

– Dette er mye nedbør, selv til Nordland å være.

Vi følger situasjonen og vurderer om vi må gå opp til faregrad rødt, som er det høyeste farenivået, sier Vakthavende hydrolog Erik Holmqvist som er en av ekspertene på vær.

Været har allerede skapt problemer for mange. Det meldes om flere oversvømmelser i butikker og hjem allerede, og det brutale været har ødelagt for mobilnettet flere steder på Helgeland.

Både politiet, vegvesenet og Røde Kors har gjort seg klare for noen travle dager.

Politiet har siden mandag fått melding om hele 17 trafikkuhell sør i Nordland på grunn av været, men ingen er alvorlig skadet.

Er det uvær der du bor?

Dette vogntoget sperret E6 ved Majavatn i flere timer mandag, og det var langt fra det eneste kjøretøyet som hadde problemer på grunn av stormen. Foto: Kitty Vassdal.

Dette vogntoget sperret E6 ved Majavatn i flere timer mandag, og det var langt fra det eneste kjøretøyet som hadde problemer på grunn av stormen.
Foto: Kitty Vassdal.

Vi fant dessverre ingen artikler, kanskje du finner noe du liker på forsiden?

Del din mening!