Supernytt

Fredrik (14) er forbilde for statsministeren

Fredrik Dyb Alnes er et forbilde for statsminister Erna Solberg. Fjortenåringen er nemlig en av dem hun trakk fram i nyttårstalen sin. 

Fredrik går i åttende klasse på Godøy skule i Giske kommune i Møre og Romsdal. Han er opptatt av å gjøre det bra på skolen, men han har dysleksi. Gjennom god hjelp fra både familie og lærere klarer han å henge med på skolen til tross for at han har vansker med å lese og skrive.

Gjorde sterkt inntrykk på Erna

I november fortalte han Erna Solberg hva han mener hjelper elever med dysleksi. Møtet gjorde så sterkt inntrykk på statsministeren at  hun snakket om ham i nyttårstalen sin. Hennes hovedbudskap var at alle kan gjøre en forskjell, og hun trakk fram Fredrik som et eksempel på at et enkeltmenneske kan spille en viktig rolle.

– Å gi av seg selv til andre er en kraft i oss alle. Den gjør oss til hele mennesker. (...) I løpet av et år møter jeg mange som gjør en forskjell for andre. (...) 14-åringen Fredrik Dyb Alnes fra Godøya som fortalte meg hva vi kan gjøre for han og andre elever med dysleksi, sa Erna i sin første tale i 2015.

Fredrik synes det er stas å bli nevnt av statsministeren:

– Det er utrolig gøy å bli nevnt i statsministerens tale. Det er ganske stort, og jeg er litt stolt av meg selv, sier Fredrik.

Vil hjelpe andre

Med å fortelle andre at han har dysleksi, håper Fredrik å gjøre det enklere for andre som har lese- og skrivevansker.

– Mitt ønske for det nye året er at alle med dysleksi skal få en så god skole som mulig. Jeg er heldig som har fått hjelp, og jeg ønsker at alle skal få en god start på livet, sier fjortenåringen fra Møre og Romsdal.

Fredrik Dyb Alnes og læreren Henning Dyb sammen med Erna Solberg. FOTO: GODØY SKULE

Fredrik Dyb Alnes og læreren Henning Dyb sammen med Erna Solberg.
FOTO: GODØY SKULE

Vi fant dessverre ingen artikler, kanskje du finner noe du liker på forsiden?

Del din mening!