Supernytt

Vegetarmat kan redde kloden

Vegetarmat, altså mat som ikke inneholder kjøtt, fører til mindre utslipp av drivhusgasser enn noen andre typer mat, og er samtidig forbundet med lavere risiko for sykdommen diabetes.

En ny studie viser at utslipp som skader miljøet fra matvareindustrien vil øke med 80 prosent fram til 2050 – hvis vi ikke legger om kursen. Men vegetarkost kan stoppe den uheldige utviklingen og samtidig gi oss bedre helse, mener danske eksperter.

Slik forurenser kjøttproduksjon

Den store kjøttproduksjonen i verden skaper mye forurensing. Dyrene som senere skal bli mat krever enorme mengder dyrefor som må transporteres over store avstander. Skog blir dessuten hugget ned og brukt til fôr og beitemark. Kjøttproduksjonen er den viktigste årsaken til utslippene i matvareindustrien.

Kjøttfri mandag

Mange synes kjøtt er godt, og det er kanskje vanskelig å kutte helt ut. Men hva med å spise vegetarmat en dag i uken? Kjøttfri mandag er en kampanje som artisten Paul McCartney begynte å støtte i 2009 av hensyn til mijø og dyrevern.

Det betyr rett og slett at du hver mandag bytter ut en kjøttrett med en vegetarrett. På den måten kan du være snill mot kloden og samtidig få bedre helse.

Vet du om noen deilige matretter som ikke inneholder kjøtt?

KJØTTFRI: Denne versjonen av lasagne er fylt med ost og spinat. FOTO: COLOURBOX

KJØTTFRI: Denne versjonen av lasagne er fylt med ost og spinat. FOTO: COLOURBOX

Vi fant dessverre ingen artikler, kanskje du finner noe du liker på forsiden?

Del din mening!