Supernytt

Sosiale medier viser sin støtte

Folk viser sin sorg og avsky på sosiale medier mot terrorangrepet mot den franske ukeavisen Charlie Hebdo. Emneknaggen #JeSuisCharlie brukes nå over 100 000 ganger i timen.

12 mennesker er så langt drept og 20 såret etter at to væpnede og maskerte menn stormet lokalene til avisen Charlie Hebdo i Paris og skjøt vilt rundt seg med våpen.

Avisens sjef Stèphane Charbonnier og tre tegnere skal være blant de drepte i terrorangrepet. Reaksjonene er svært sterke, og drapene omtales av flere som et angrep på ytringsfriheten.

På sosiale medier viser nå folk sin støtte til avisen, og på én time har emneknaggen #JeSuisCharlie (Jeg er Charlie) blitt brukt over 100 000 ganger på Twitter. 

En plakat med teksten på svart bakgrunn deles nå i stort tempo, og flere bytter ut sine profilbilder på Facebook i sympati mot terrorhandlingen.

Mange twitrer også et bilde av redaktør Stephane Charbonnier, som altså skal være drept.

Ytringsfrihet

Ytringsfrihet er den friheten alle mennesker har til å si eller skrive det de mener, og ønsker å si noe om. En viss ytringsfrihet er nødvendig for at mennesker skal kunne leve sammen. Uten ytringsfrihet vil det ikke være demokrati.

Retten til å si og skrive det du vil, er en menneskerettighet.

Vi fant dessverre ingen artikler, kanskje du finner noe du liker på forsiden?

Del din mening!