Supernytt

Frankrike i krig mot terror

Frankrike kriger mot terror, ikke mot religion. Det sier Frankrikes statsminister Manuel Valls.
Landets muslimer er blitt rammet av en rekke moskeangrep etter terrorangrepet i Paris. Det er i moskeer muslimer ber til Gud.
Mange sier nå at selv om noen dreper fordi de støtter en religion, er det ikke noe galt med religionen. Tidligere har andre drept mennesker for å støtte kristendommen, nå er det noen som sier de støtter islam ved å drepe. Begge deler er feil.

Franske troende ble møtt med rasistisk graffiti på moskeens porter da de kom til morgenbønnen i Bayonne fredag. Gudshus i en rekke franske byer er blitt rammet siden onsdagens terroraksjon mot satiremagasinet Charlie Hebdo.

Ingen vet om dette skyldes Paris-angrepet, men de som skrev graffitien brukte ord som «Charlie frihet» og «attentatmenn».

– Vi er i krig mot terrorisme. Vi er ikke i krig mot religion, sa statsminister Valls fredag.

Franske moskeer har opplevd alt fra hærverk til skarpe skudd og angrep med øvelsesgranater de siste dagene, men ingen mennesker blitt skadd.

En fransk muslim sier:

– Vi frykter at det blir mer av dette. Vi er som alle andre, vi er forferdet over hva som skjedde da 12 mennesker ble drept. Det som skjedde, var fullstendig galt, men det blir ikke bedre av å skape splid og uenighet, sier Abderrahim Wajou, lederen i den muslimske foreningen i Bayonne. 

Kilde: Norsk Telegrambyrå (NTB).

Hva er terror?

Terror betyr redsel og skrekk. Ordet betyr "noe veldig fryktelig". Å terrorisere er å skape veldig stor frykt ved å gjøre noe fælt, eller ved å true med å gjøre fælt. Den som gjør eller truer med å gjøre slike fæle ting, er en terrorist.

Terrorisme er noe man gjør for å få det som man vil gjennom å skape frykt. Samtidig som fysisk terror fører til økt frykt, er også frykten for at noe faktisk skal skje, en del av terrorismen.

 

Vi fant dessverre ingen artikler, kanskje du finner noe du liker på forsiden?

Del din mening!