Supernytt

Drept politimann minnes av broren

Broren til politimannen som ble drept i angrepet på Charlie Hebdo i Paris onsdag, sier det er viktig å se forskjell på ekstremister og islam.

– Jeg sier nå til alle rasister, islamofobe (de som hater islam) og antisemitter (de som hater jøder) at man ikke må forveksle ekstremister med muslimer. Gale mennesker har ingen farge eller religion, sa Malek Merabet på en pressekonferanse i Paris lørdag.

En ekstremist er en person som har et ytterliggående standpunkt, og som er villig til å bruke ekstreme metoder.

Politimannen Ahmed Merabet var selv muslim og ble skutt av ekstremister som hevdet at de opptrådte i islams navn da de drepte tolv personer i angrepet på satiremagasinet Charlie Hebdo. Både han som døde og de som drepte han var muslimer som bodde i Frankrike, men som var fra Algerie.

Hele verden var vitne til at terroristene med kaldt blod skjøt en hjelpeløs politimann.

– Han passet på sin mor og andre kjære siden hans far døde for 20 år siden. Han var en søyle i familien, og pliktene hans hindret ham ikke i å være en beskyttende sønn, en ertende bror, en onkel som forgudet barna og en kjærlig ektemann, sa han om broren sin.

Malek Merabet var sint på pressen som viste videoen der hans bror ble drept.

Vi fant dessverre ingen artikler, kanskje du finner noe du liker på forsiden?

Del din mening!