Supernytt

Dette er Charlie Hebdo

Dagens utgave av det franske satirebladet Charlie Hebdo er den første siden forrige ukes terrorangrep, der ti av avisens ansatte ble drept i tillegg til to politibetjenter.

Avisen har de siste årene fått flere trusler etter å ha trykket karikaturtegninger av profeten Muhammed. Satire er en kunstform som latterliggjør andre.

Under andre verdenskrig var det for eksempel flere i Norge som brukte satire mot nazismen.

På forsiden av det nye nummeret er det nok en gang en tegning av profeten Muhammed. De er berømt for å trykke karikaturer av forskjellige religiøse skikkelser, blant andre profeten Muhammed og Jesus.

I 2006 trykket de omstridte Muhammed-tegninger. I 2011 ble bladet utsatt for et bombeangrep, like etter at det fortalte om nye tegninger av Muhammed. Bladet vant nylig en rettssak etter å ha blitt saksøkt av en katolsk organisasjon.

Normalt har bladet et opplag på 60.000. Onsdagens nummer kommer i et opplag på tre millioner. På grunn av den enorme interessen, vurderes det å trykke enda flere eksemplarer.

Papirutgaven kommer på fransk og er også oversatt til italiensk og tyrkisk. En elektronisk utgave kommer på engelsk, spansk og arabisk.

 

Vi fant dessverre ingen artikler, kanskje du finner noe du liker på forsiden?

Del din mening!