Supernytt

«Alle» vil bli vikingkaptein

– Folk fra hele verden ringer hver dag, hele døgnet og spør om jobben. Alle vil bli vikingkaptein i Norge.

- Vi har blitt kontaktet av utenlandske aviser og nettsteder som ønsker mer informasjon og bilder. I går var det langt over 50 personer – og slik har det vært hver dag lenge nå.

Det sier markedssjef Hege Anita Eilertsen ved Lofotr vikingmuseum på Borg i Lofoten.

Opprinnelig ble stillingsannonsen lagt ut på NAV i Norge slik at de som ville kunne søke på jobben og på deres Facebook-side.

 – En av vikingmuseets venner på Facebook oversatte stillingsannonsen og la den ut på et utenlandsk nettsted. Mange andre har spredt annonsen til andre nettsteder og «vikingvenner». Og nå har vi fått mange søkere, sier hun.

Høvedsmannen, som er den egentlig tittelen på stillingen, skal kunne utføre ro- og seilturer med vikingskipet «Vargfotr», som ligger ved museumsområdet.

– Hver dag om sommeren gjennomfører vi ro- og seilturer med vikingskipet – antakelig en av de mest populære aktivitetene ved museet. Derfor er det viktig for oss å få rett mann/kvinne til denne sommerjobben, sier Eilertsen.

Får drahjelp av tv-serier

Interessen for å oppleve vikingliv og vikingehistorie har eksplodert de siste årene. Siden oppstarten i 1995 har besøkstallet ved Vikingmuseet Lofotr på Borg i Lofoten i Nordland steget jevnt, og er i dag Nord-Norges best besøkte museum.

De mange tv-seriene om vikinger er én av årsakene, tror høvding ved Lofotr, Terje Bøe.

– Tv-seriene har helt klart mye å si for interessen. Det er med og bidrar til at vikinger er veldig populært i verden akkurat nå, sier Bøe til NRK.

Vi fant dessverre ingen artikler, kanskje du finner noe du liker på forsiden?

Del din mening!