Supernytt

Lager skatefilm i iskalde omgivelser

Proffe skatere filmes i iskalde omgivelser i Lofoten. Nå lages det film med kule triks.

Et apparat på 17 stykker har de siste dagene jobbet på spreng i forbindelse med det mange nok vil mene er et høyst uvanlig filmprosjekt i den kalde naturen i Lofoten.

Bak prosjektet står Jørn Ranum, oppvokst i Valdres, men med filmutdanning fra Kabelvåg i Lofoten. Drømmen om å lage en film der by og natur møtes, har resultert i et prosjekt der fire profesjonelle skatere plasseres i iskalde omgivelser for å gjøre spektakulære triks foran kamera.

– Ønsker å komme så nært naturen som mulig

– Jeg kom på idéen etter å ha surfet en del i Lofoten. Da jeg kom opp på stranda, la jeg merke til at stranda var steinhard. Også objekter langs strandkanten, som planker og lignende, var fryst fast, og umulig å rikke, sier Jørn Ranum til NRK.

 – Skateboard er gjerne et symbol på det urbane. Vi ønsker å komme så nært naturen som mulig, sammen med skateboardet. Kanskje oppstår det noe nytt som dytter sporten i en litt ny retning.

Opptakene blir gjort rundt omkring i Lofoten, blant annet på Flakstad og Hadsel. Det å filme utendørs i Nord-Norge i januar er heller ikke problemfritt.

– Kombinasjonen kulde og sand er en utfordring. Man får mindre grep på brettet. Vi er veldig avhengig av å ha været på vår side for å kunne gjennomføre de opptakene vi har planlagt, sier han.

Artikkelen er fra nrk.no og skrevet av Ole Marius Rørstad, Markus Thonhaugen og skoleelev Halfdan Heiberg Wessel-Aas i arbeidsuke.

Vi fant dessverre ingen artikler, kanskje du finner noe du liker på forsiden?

Del din mening!