Supernytt

– Barn er redde for mulla Krekar

Mulla Krekar blir flyttet fra fengsel til kommunen Hemne i Trøndelag. Nå er mange barn som bor der redde for det som skjer.

Rektoren på skolen og rådmannen (sjefen) i kommunen ber foreldre om ikke å skremme sine barn unødig. Kyrksæterøra er en liten bygd med 2.500 innbyggere.

– Vi har fått meldinger fra skolen om at barna er bekymra for det som nå skjer i kommunen. De er redde, og de skjønner ikke helt alt det som skjer, sier rådmann i kommunen, Torger Aarvaag.

 Han ber nå om at de voksne tenker mer over hva de sier, og hva som blir lagt ut i sosiale medier.

Kan påvirke folk  i Oslo

Mulla Krekar bor egentlig i Oslo. Politiet er bekymret for at mulla Krekar kan snakke med folk som kan bli påvirket av han hvis han fortsetter å bo i Oslo. Det er en av årsakene til at Krekar skal plasseres i Sør-Trøndelag, ifølge VG.

– Barn som hører voksne snakke om dette, kan lett bli engstelige. Derfor er det viktig at vi nå tenker før vi snakker. Barna har jo ingen grunn til å være bekymra, sier rådmannen i kommunen.

Mulla Krekar er en irakisk kurder som kom til Norge som flyktning i 1991. Han står på FN sin terrorliste, og ble i 2012 dømt til fengsel for terror- og drapstrusler. Han er dømt for å ha truet Erna Solberg. Norge vil sende han ut av landet, men kan ikke sende han tilbake til Irak fordi det er dødsstraff der.

– Vil flytte fra kommunen

– Da elevene kom på skolen i dag tidlig, så hadde de masse spørsmål og mange meninger. De uttrykker redsel, og noen hadde lyst til å flytte fra kommunen, sier rektor ved Sodin barne- og ungdomsskole i Hemne, Siv Tove Sødal.

De ulike tankene som barna har, fører til at de sprer frykten videre til andre elever. 

 

 

Del din mening!