Supernytt

X Games er i gang

I dag starter kvalifiseringene til X Games som arrangeres denne helgen. Her konkurreres det i de største vinterekstremsportgrenene i verden.

X Games arrangeres for 19. gang denne helgen i Aspen i Colorado. Idrettsformene det konkurreres i er ski, snowboard og snøscooter. 

GjSru6y-5xdZTfdm5R7n-QLc1Qo76ITCE6RtNf40B30g

En av utøverne er 19 år gamle Øystein Bråten. Han deltar i slopestyle i X Games for første gang i dag. I slopestyle står man på både ski og snowboard, hvor man må gjennom ulike hinder som hoppe og rails.

– Det er en drøm som går i oppfyllelse, forteller han.

Større enn OL

For Bråten, som ble nummer ti i OL i Sotsji, er det X Games som er det største.

– Det er en ganske vill følelse å endelig være her. Jeg har drømt om å være her siden jeg begynte å kjøre twintip for ti år siden. Jeg skjønner det ikke helt selv når jeg kjører nedover løypa, sier han.

FOTO: NICOLAY ANDRÉ RAMM / NRK

FOTO: NICOLAY ANDRÉ RAMM / NRK

Regjerende mester

En annen norsk utøver som skal delta i konkurransen er norges største snowboardstjerne, Silje Norendal (21 år). Hun skal også delta i slopestyle, hvor hun vant i fjor.

Hennes spesialtriks er at hun kan spinne både til venstre og til høyre uavhengig av hvilken fot hun har foran inn mot hoppet. Det er noe svært få snowboardkjørere klarer. 

 

FOTO: JEAN PIERRE CLATOT / AFP

FOTO: JEAN PIERRE CLATOT / AFP


Misofrnøyd med ny løype

I fjor var det fire hopp hun måtte gjennom. På grunn av trikset hennes, var dette positivt for Silje, men ikke fullt å bra for de som ikke klarer det samme. 

I år er det kun tre hopp, så hun får ikke utnyttet spesialiteten sin på samme måte som i fjor.

 – Jeg kan rotere fire forskjellige veier, så sånn sett kunne jeg fått flere poeng om det var fire hopp. Det er der jeg har hentet mye poeng tidligere, forklarer Silje.

Selv om hun gjerne skulle ønske seg flere hopp, sier ryktene at hun er i god form.

Vi ønsker begge utøverne lykke til!

Du kan se slopestyle-kvalifiseringen fra klokka 20:00 på NRK på torsdag.

Del din mening!