Supernytt

Får ikke gå ut i friminuttet

228 elever på Brattås skole i Porsgrunn får ikke lov til å gå ut i dag, fordi kommunen ikke har strødd den livsfarlige glatte skolegården.

– Det er ikke mulig for elevene å bevege seg utendørs fordi det har kommet vann oppå snøen som gjør at det blir is, og vi har en skolegård som er ganske bratt. Det er veldig dårlig strødd, og da vurderte jeg at elevene må holdes inne resten av dagen i dag, sier rektor Anniken Flatlandsmo til NRK.no.

 

Ikke godt nok

Flatlandsmo sier at de har sagt i fra til Porsgrunn kommune om situasjonen. Det er de som har ansvaret for å strø skolegårdene, men der det har blitt strødd holder ikke til å sende elevene ut.

– Det er hålke over alt, og med et par centimeter vann på toppen av det, er det livsfarlig. Der det var strødd tidligere, har jo det meste rent bort igjen når det regner som det gjør, sier rektoren.

 

Kommunen beklager

Ole Henrik Lia er avdelingsleder for drift i Porsgrunn kommune. Han beklager at de ikke har strødd på Brattås skole.

– Alle mannskapene våre er ute og strør alt de kan. De klarer rett og slett ikke å være alle steder samtidig. Akkurat nå er det mest fornuftig å holde dem inne, sier han.

 

Må lufte ofte

– De får holde seg inne i dag, om det ikke dukker opp en hel strø-armè, ler rektor.

Elevene må nå finne på andre ting å gjøre når de må være inne hele dagen.

– De ser litt på film, leser og tegner. Vi må jo også passe på at vi får luftet godt i klasserommene. Å være inne en hel dag gir jo  dårlig luft, men det er en mye mindre farlig enn å være ute på glatta i dag, sier hun.

 

Artikkelen er hentet fra nrk.no og ble først skrevet av Kristin Rivrud Møller.

Vi fant dessverre ingen artikler, kanskje du finner noe du liker på forsiden?

Del din mening!