Supernytt

Overlevde på snø og pasta

Julie Abrahamsen (20) var savnet i tre dager etter å ha stått på snowboard i et alpinanlegg i Canada. På lørdag fant letemannskapet henne kald og nedkjølt, men heldigvis i god behold.

– Det var tøffest om nettene. Det var fryktelig kaldt og jeg hadde ikke så mye klær på meg. Noe av det var vått, så jeg gjorde så godt jeg kunne for å få sove, forteller Abrahamsen i et TV-intervju med Global News.

Abrahamsen ble meldt savnet i alpinanlegget Whistler Blackomb i Canada på onsdag. Lørdag kveld fant letemannskapene henne. Hun hadde kun en halv pakke med pasta som hun måtte fordele ut over dagene for å få i seg næring.

 

Heldig med været

Den norske 20-åringen forteller at hun søkte tilflukt under trær og steiner om nettene for å beskytte seg mot kulda, men heldigvis var det litt varmere enn vanlig.
– Jeg tror jeg kan si at jeg var heldig med været. Det var mye mildere enn det pleier å være, forteller 20-åringen.

Det var nemlig været som var en av grunnene til at hun klarte å holde ut utendørs i nesten fire dager.
Hun forteller at hun aldri fryktet for livet og klarte å holde seg positiv i de nesten fire døgnene hun var på egen hånd.

 

Funnet av helikopter

Snowboard-jenta var på skiferie i Canada og skulle ut på snowboardtur utenfor de oppmerkede løypene i anlegget. Det var da hun ble borte. To dager etter ble hun meldt savnet av vennene hun delte leilighet med i nærheten av anlegget.

Tidlig lørdag ettermiddag fikk redningsmannskapene øye på henne fra helikopteret.
– Da jeg så helikopteret lurte jeg på om det var meg de så etter. Jeg ble henrykt og løp så fort jeg kunne mot elven, sier hun.

Nå er hun bare glad for å ha kommet tilbake i live.
– Jeg fikk meg en lang, varm dusj i går og kunne legge meg i min egen seng. Det hadde jeg drømt om i tre dager, forteller hun.

 

Artikkelen er fra nrk.no og ble først skrevet av Helge Carlsen.

Del din mening!