Silje Norendal (21 år) lå på andreplass før hun satte utenfor som siste kvinne i konkurransen. Hun måtte levere feilfritt for å kapre gullet. Og det gjorde hun.

I mål kunne hun juble for poengsummen 93.66.

– Jeg er veldig stolt over meg selv for at jeg klarte å lande alle tre omgangene. Til vanlig er jeg fornøyd om jeg bare står på ett av de, sier Norendal.

GULL: Silje Norendal knuste alle og vant X Games-gullet i slopestyle. Foto: Nicolay Andre Ramm / NRK

GULL: Silje Norendal knuste alle og vant X Games-gullet i slopestyle.
Foto: Nicolay Andre Ramm / NRK

– Rart jeg står på beina

Før slopestyle-finalen var hun usikker på sine gullsjanser fordi hun var misfornøyd med at løypa i år hadde ett hopp mindre enn i fjor, men på søndag beviste 21-åringen at det ikke var noen hindring i jakten på gullet.

– Det er helt fantastisk. Det var ganske mye nerver. Det var deilig å være ferdig med det første forsøket, men jeg var like nervøs på det andre, og i hvert fall på det tredje. Jeg synes det er rart at jeg står på beina, sier Norendal.

 

Skal nyte seieren

– Det er kjempestort. Jeg hadde tenkt litt på at jeg kanskje var en one hit wonder i Aspen. Jeg tvilte litt på meg selv, men jeg har vært mye bedre i år enn i fjor, så jeg måtte bare fokusere på at jeg er bedre enn tidligere, sier hun etter seieren.

Norendal vant slopestyle-konkurransen i fjor også, men da klarte hun ikke å nyte seieren ordentlig fordi OL kom rett etterpå.

– I fjor måtte jeg rett over til OL etter seieren, men i år har jeg muligheten til å nyte dette enda lengre. Både mamma og broren min er her også, sier gullvinneren.

 

Artikkelen er fra nrk.no og ble først skrevet av , Nicolay Andre Ramm og Kristine Norvik Skeide.