Supernytt

Forbyr for mye skjermtid for barn

I Taiwan er det nå blitt forbudt for barn under 18 år å se på skjermer, bruke nettbrett, data eller mobiltelefon for lenge.

Fredag ble nemlig en ny lov innført i landet. Loven skal beskytte barn mot farlige og usunne ting, og de som bestemmer i Taiwan mener det ikke er bra for barn å sitte og se på en skjerm i lang tid.

Men det er ikke barna som kan bli straffet, det er foreldrene.

Foreldre som lar barna sine se på skjermer for lenge kan få en bot på opp mot 50.000 Taiwanske dollar, nesten 15.000 norske kroner.

Hvis ikke det hjelper, kan de bli sendt på kurs for å bli bedre foreldre.

Kart Taiwan

 

Den nye loven, som skal beskytte barn mot forskjellige farlige og usunne ting, sier ikke noe om hvor mye som er for lenge.

Men en som jobber i helsedepartementet i landet har sagt at en halvtime i strekk bør være nok for barn mellom to og atten år. Barn under to år bør ikke se på skjermer i det hele tatt, mener han.

Om det er bra for barn å bruke nettbrett og mobiler er folk uenige om. En tysk hjerneforsker mener det kan gjøre deg dum, mens i Norge er det flere som vil ha mer av det i skolen.

Men siden det ikke er noen fast grense for hva som er for mye skjermtid, så kan det bli vanskelig å straffe folk, mener de i Taiwan som er uenige i loven.

Taiwan har ganske mange forskjellige lover og regler som vi i Norge kanskje kan se på som strenge, men det finnes nesten like regler for dette både i Sør-Korea og Kina.

Hva syns du om en slik lov?

Vi fant dessverre ingen artikler, kanskje du finner noe du liker på forsiden?

Del din mening!