Supernytt

Ella (14) var den eneste som fullførte

14 år gamle Ella Kjøsnes var den eneste som fullførte Femundløpet i går.

– Jeg var ikke redd, men det var litt ubehagelig noen ganger. Jeg så ikke lederhunden min hele tida, engang, sier den ferske norgesmesteren i hundekjøring.

Ella Kjøsnes trosset vind, snø og uvær og kom i mål på Røros lørdag ettermiddag. Og det var hun alene om siden juryen avlyste søndagens løp på grunn av uvær.

– Da vi fikk nyheten om at det var satt i gang leteaksjon etter noen som deltok, var jeg allerede hjemme i varmen. Da syntes jeg fryktelig synd på dem, sier hun.

– Enorm prestasjon

– Det var til de grader rusfete oppe i skaret der, sier løpsleder Roger Leegaard.

Han legger ikke skjul på at den 14 år gamle hundekjøreren – og nå norgesmesteren – imponerte.

– Det er rett og slett en formidabel innsats. Hun fortalte at hun tidvis ikke hadde sett noe rundt seg, men at hun hadde stolt på at hundene gjorde jobben og fikk henne fram, sier løpslederen.

Trener hundene selv

Ella Kjøsnes kommer fra en skikkelig hundekjørerfamilie. Både moren og faren hennes kjører hund, så hun har bokstavlig talt vokst opp i sleden. Men hundene i spannet er det hun selv som har trent opp.

– Jeg trener dem flere ganger i uka. Da kjører jeg med små spann også trener jeg tungt. Så de er veldig sterke, sier hun.

Selv om hun bor på Røros og er kjent i området der Femundløpet går, var verken hun eller hundene forberedt på det som ventet dem på etappen mellom Tolga og Røros.

– Det er et par av hundene mine som har vært ute i skikkelig uvær, men for noen av dem var dette helt nytt. Det var det jo for meg også, sier hun.

Artikkelen er fra nrk.no og er skrevet av Helle Therese Kongsrud.

 

Vi fant dessverre ingen artikler, kanskje du finner noe du liker på forsiden?

Del din mening!