Supernytt

Theo lever av å selge bilder

Han er på hils med alle i politiet, og blir glad av sirener og blålys. Theo Aasland Valen (17 år) er alltid på jobb, og elsker det.

– Nå må jeg stikke, dette kan være noe, sier 17-åringen.

En melding fra en ambulanse fanget hans oppmerksomhet. Han vet nøyaktig hva han skal ha med seg.

– Jeg får et kick av det. Det er jo spennende. Man vet aldri hva som venter der ute.

Blålysjeger

Theo er det noen kaller en blålysjeger. Jobben hans går ut på å ta bilder som han selger til media, NRK, aviser osv. Det går mye i ulykker og branner.

– Ofte står jeg opp midt på natt og rykker ut. Jeg sover selvsagt med lyd på mobilen, og får varsel hver gang politiet melder noe på twitter.

Han har slutta på skolen. Han har eget kontor med utsikt over Porsgrunn. Han sitter med to store dataskjermer foran seg, den ene viser alltid twitter. Det er gjennom microbloggtjenesten han får vite hva som skjer.

– De første gangene jeg rykka ut, og dukka opp på ulykker midt på natta, reagerte politiet. Jeg ble nesten avhørt fordi jeg så ung ut. Nå kjenner jeg de fleste, så nå slipper jeg å forklare meg.

Sluttet på skolen

Skolen passet ikke helt for Theo Aasland Valen. Dermed måtte han finne på noe annet.

– Det har aldri vært noe alternativ å være arbeidsledig. Det gidder jeg ikke. Jeg liker å tjene penger. Og jeg tjener mer enn alle andre på min alder, sier 17-åringen.

Ofte tjener Theo omkring 15 000 kroner i måneden, av og til mye mer også. Men om vi regner med at 17-åringen er på vakt 17 timer i døgnet, 30 dager i måneden, ender han da med en timelønn på omkring 29 kroner.

Artikkelen er fra nrk.no og er skrevet av Stian Wåsjø Simonsen.

Vi fant dessverre ingen artikler, kanskje du finner noe du liker på forsiden?

Del din mening!