Supernytt

Aldersgrense på sosiale medier

- Aldersgrenser for sosiale medier må inn i det norske lovverket, akkurat som kinofilm og dataspill.
Det mener psykologiprofessor Willy Tore Mørch.

Tre av ti norske jenter mellom 9 og 11 år er storbrukere av Instagram og Snapchat, og over 20 prosent av guttene mellom 9 og 11 foretrekker Facebook eller Instagram – til tross for at aldersgrensen er 13 år.
Dette bekymrer professor Mørch.

– Det er ikke uten grunn at de sosiale mediene selv har satt en aldersgrense på 13 år. Det er fordi de mener at det kan være skadelig for barn om det misbrukes, sier han.

Ikke ulovlig

Aldersgrensen på 13 år er satt ut fra en amerikansk lov som ikke gjelder her i landet. Det er altså ikke ulovlig å lyve på alderen eller foreldre hjelper barna å lage profiler på sosiale medier, men det bør det bli, mener psykologiprofessoren.

Mange foreldre er usikre på om de skal respektere 13-årsgrensen for sosiale medier, eller om de skal la barna få sin egen profil på Snapchat, Instagram eller Facebook uansett alder.

Møter motgang

Medietilsynet er skeptiske til lovforslaget til Willy Tore Mørch.

– Det hadde blitt vanskelig å opprettholde en slik lov og konsekvensene for å bryte loven. Jeg har mye større tro på at foreldre og barn heller snakker sammen slik at de sammen kan bli enige om bruken av sosiale medier, sier rådgiver Barbro Hardersen i Medietilsynet

Denne saken er hentet fra nrk.no og ble først skrevet av Petter Sommer og Oddvin Aune.

Vi fant dessverre ingen artikler, kanskje du finner noe du liker på forsiden?

Del din mening!