Supernytt

Fikk feil baby – oppdaget etter 20 år

To franske familier som etter flere år oppdaget at de hadde fått med seg feil baby hjem fra sykehuset, får 15 millioner kroner i erstatning.

Da datteren til Sophie Serrano ble født  i Frankrike i 1994, hadde hun en sykdom som heter gulsott og måtte få lysbehandling i noen dager

Da moren fikk med seg hjem det hun fikk vite var hennes barn, synes hun det var rart at håret til jenta var blitt lengre og at huden hennes hadde en litt annen farge.

– Det er på grunn av UV-strålingen hun fikk som behandling, var svaret pleierne ga henne.

Sophie Serrano var 18 år gammel da datteren ble født, og dette var hennes første barn. De to jentene ble født med ett døgns mellomrom.

Da jentene kom til verden var det tre barn med gulsott på klinikken, men bare to kuvøser med spesiallys. Derfor ble de to jentene plassert i samme lyskasse, mens gutten fikk den andre.

Kalt postmannens datter

Forskjellene på datteren Manon og foreldrene ble større etter hver som årene gikk.

– Faren min hadde mistanke om at jeg hadde vært utro. Hun ble kalt postmannens datter, sier Sophie Serrano i et intervju med Le Point

Konflikter i ekteskapet gjorde at moren til slutt fikk gjennomført en farskapstest. Da jenta var ti år gammel oppdaget hun at Manon hverken var hennes eller ektemannens datter.

– Det var et mareritt, sa hun til den franske TV-stasjonen BFMTV

Moren ville vite hva som hadde skjedd med den ekte datteren, samtidig som hun var livredd for å bli fratatt Manon som hun elsket.

En alkoholisert pleier

Politietterforskningen avslørte hva som hadde skjedd.

Begge de to nyfødte jentene hadde hatt gulsott og en ansatt som drakk for mye alkohol hadde forvekslet dem. Det viste seg at Sophie Serranos biologiske datter bodde bare rundt 30 kilometer unna henne.

To familier i sjokk møttes, men merket ganske fort at de ikke ville gjøre noe med situasjonen.

Familiene har ikke ønsket å ha noe særlig kontakt med hverandre siden de møttes for første gang.

Og jentene valgte å bli der de hadde vokst opp, ikke hos sine biologiske foreldre.

Vi fant dessverre ingen artikler, kanskje du finner noe du liker på forsiden?

Del din mening!