Supernytt

Derfor betyr fredag den 13. ulykke

Fredag den 13. betyr ulykke, men egentlig er det bare "folkeovertro".

Ingen kan egentlig forklare helt hvorfor fredag den 13. betyr ulykke. I Spania og Hellas er det for eksempel tirsdag den 13. som betyr ulykke. Men noen tror fredag den 13. betyr ulykke fordi Bibelen forteller om Judas, som sviktet Jesus, som var den 13. disippelen under det siste måltidet. Også i dag ses det på som uheldig å ha 13 til bords, og noen plasserer en teddybjørn som den 14. gjesten.

Noen høye bygninger har ikke 13. etasje, og noen flyselskaper nekter faktisk å ha rad 13 i flyet sitt. De hopper rett og slett over rad 13.

Fredag regnes som å være en uheldig dag. Slik har det vært lenge, og noen mener det skyldes at forfattere for lenge siden har skrevet historier om at noe grusomt skal skje på en fredag. Det har også hendt fæle ting på fredager, men det kan jo skje en hvilken som helst dag.

Det er derfor kombinasjon fredag og tallet 13 blir en ulykkesdag. Wikipedia skriver at i eldre norsk tradisjon var fredag en ulykkesdag. I nyere tid er spesielt fredag den 13. knyttet til overtro og frykt for uhell og ulykker.

Det vil alltid være minst ett og maksimalt tre tilfeller hvert år hvor den 13. dagen i måneden havner på en fredag. I år har vi tre fredag den 13.: Februar, mars og november.

 

Vi fant dessverre ingen artikler, kanskje du finner noe du liker på forsiden?

Del din mening!