Supernytt

Jakter på rasistiske Chelsea-fans

Både fransk og britisk politi jakter på en gruppe rasistiske Chelsea-tilhengere som nektet en svart mann adgang til et t-banetog i Paris.

Det skapte sterke reaksjoner da en amatørvideo av hendelsen ble spredt på internett. Den viser at fotballtilhengerne dytter mannen ut av toget og roper «vi er rasister, vi er rasister, og det er slik vi liker det».

Storbritannias statsminister David Cameron var blant dem som fordømte hendelsen og kalte den «svært urovekkende». Chelsea-ledelsen kalte hendelsen «avskyelig» og tok avstand fra de såkalte supporterne.

Det skjedde på en metro-stasjon i Paris før tirsdagens mesterligakamp mellom Paris Saint-Germain og Chelsea. Den ble filmet av Paul Nolan, en brite bosatt i Paris. Han sa til avisen The Guardian at han ble forferdet over det han så.

En svart mann gjør flere forsøk på å komme inn på toget, men hver gang skyves han ut igjen. Senere ser man at en svart kvinne forlater toget, tilsynelatende etter å ha blitt utsatt for rasistisk hets.

Franske myndigheter sa at det er innledet etterforskning av hendelsen, og Cameron sa at britisk politi vil bidra i jakten på synderne.

En rekke politikere i Frankrike og Storbritannia har fordømt Chelsea-tilhengernes oppførsel. Det gjorde også FIFA-president Sepp Blatter.

– Rasisme har ingen plass i fotballen, skrev han på Twitter.

Kilde: Norsk Telehgrambyrå (NTB)

Vi fant dessverre ingen artikler, kanskje du finner noe du liker på forsiden?

Del din mening!