Supernytt

Saftig og god sjokoladekake

Lørdag er en dag man gjerne koser seg litt ekstra. Hva med en kake for å overraske hele familien?

Denne kaka er både enkel å lage og saftig å spise. Langpannekaker kan gjerne bli litt tørre, men trikset for en saftig sjokoladekake er lett: Fuktighet.

Med denne kaka imponerer du både søsken og foreldre!

Ingredienser:

  • 400 g smør
  • 4,5 dl vann
  • 6 ss kakao
  • 9 dl sukker
  • 1 beger rømme
  • 4 egg
  • 2 ts natron
  • 9 dl hvetemel

Glasur:

  • 100 g smør
  • 6 ss melk
  • 5 ss kakao
  • 2 ts vaniljesukker
  • 350 g melis

Dette gjør du:

 

Sett ovnen på 200 °C.

Ha smør, vann og kakao i en stor kjele og varm opp til smøret er helt smeltet. Rør til alt er jevnt.

Rør inn sukker og pisk inn rømmen.

Pisk etterpå inn ett og ett egg om gangen, rør så inn mel og natron og rør alt til en fin deig.

Ha deigen i en stor, papirkledd langpanne og stek den i ca. 30 min.

Sjekk med en kakenål eller kniv om den er ferdigstekt. (hvis ingen deig sitter fast er den ferdig)

Ta kaken ut av ovnen og prikk den straks med en gaffel over hele kaken.

Hell over den varme glasuren og bre den utover. Den vil renne ned i hullene og gjøre kaken bløt.

La kaken avkjøles i kjøleskapet til den er helt kald.

Glasuren:

Smelte smøret, blande inn de andre indre ingrediensene og røre alt godt sammen til en glatt glasur.

Deretter er det bare å smile, servere og motta masse ros!

Hva er din favorittkake?

Vi fant dessverre ingen artikler, kanskje du finner noe du liker på forsiden?

Del din mening!