Supernytt

Her prøver barna rodeo

Hvert år under den store rodeofestivalen i Tuscon i USA får barn mellom 4 og 6 prøve seg som rodeoryttere. Mens voksne rodeoryttere forsøker å holde seg oppå ville hester eller okser så lenge som mulig, får barna prøve seg på sauer.

Med hjelm og beskyttelsesvest setter de seg på saueryggen, blir sluppet ut av porten og ser hvor lenge de greier å holde seg fast.

Rodeo er en sport som forbindes med cowboyer. Cowboyene brukte å trene villhester sånn at de ble tamme og kunne ris på. Mens de holdt på med denne treningen fant de ut at det var gøy å se hvem som kunne holde seg lengst på hesten.

Rodeo er populært i flere land i Nord- og Sør-Amerika og i Australia og New Zealand.

Er det dyreplageri?

Det er en del som mener at rodeo og sauerodeo er dyreplageri, men det finnes regler for hvordan man skal behandle dyrene som brukes. I sauerodeo er det bare de minste barna som får delta, sånn at det ikke blir for tungt for sauene.

I rodeo med hester og okser er det regler om hva slags utstyr som kan brukes, og hvordan dyrene skal behandles. Likevel er sporten forbudt i flere land i Europa.

De fleste som prøver seg blir kastet av dyret ganske fort, og det er uvanlig at man greier mer enn 8 til 10 sekunder.

Del din mening!