Supernytt

VM-sølv til norsk 15-åring

15 år gamle Kristian Moen fra Kolbotn i Akershus kom på andreplass i sin klasse boardercross i VM for funksjonshemmede. Konkurransen arrangeres i La Molina, helt nord i Spania, og Kristian er den eneste som deltar for Norge.

Idrettsarrangementer for funksjonshemmede er delt inn i tre forskjellige klasser. Kristian kjører i klassen for de som har en alvorlig funksjonshemning i nedre del av kroppen.

Brukte lang tid på å bli god

Veien til sølvmedaljen i VM har vært lang for Kristian. Kristians funksjonshemning gjør at det ene beinet hans er svakere enn det andre. Det har han løst ved å bruke det sterke beinet til å styre med, og han har trent masse. Dersom du ser ham kjøre ned bakken på snowboardet, så legger du nok ikke merke til det.

- Det tok meg fire år å lære meg å svinge. De to første årene måtte faren min holde meg i hånden mens vi svingte, sier Kristian.

Selv om det har gått sakte, så har Kristian ikke gitt opp. Han har trent og trent. Han mener motivasjon og det å ikke gi seg blir spesielt viktig dersom man har en funksjonshemning.

- Selv om det kan være tungt så må man ikke gi seg. Man kan gjøre akkurat det alle andre kan, det tar bare litt lenger tid!

- Hadde vært fint med flere

Kristian er glad i kjøre snowboard, og favorittøvelsen er boardercross. Boardercross kjøres i en spesiell løype med svinger, slalåmporter, humper og små hopp. Førstemann ned vinner.

Kristian prøver å komme seg ut på brettet et par ganger i uken, og trener ofte sammen med andre unge med funksjonshemninger.

Likevel skulle Kristian ønske at det var flere som han kunne konkurrere mot.

- Det hadde vært gøy om det var flere som ville satse skikkelig, sier Kristian.

Supernytt møtte Kristian før han skulle til VM i Spania. Se video:

Vi fant dessverre ingen artikler, kanskje du finner noe du liker på forsiden?

Del din mening!