Supernytt

Arrestert for Instagram bilde

Tidligere Miss Tyrkia-modell, Merve Buyuksarac, kan få opp til to års fengelsstraff for et innlegg hun la ut på Instagram.

Forrige måned la modellen ut en karikaturtegning på Instagram (se under), som myndighetene mener er kritikk av Tyrkias president Recep Tayyip Erdoğan.

Advokaten til modellen fortalte i går at modellen er arrestert for bildet hun la ut.
Selv nekter hun for at hensikten var å kritisere presidenten, men at det kun var morsomt ment.

satire

FOTO: Skjermdump fra Merves Instagramkonto. Personen til venstre er han myndighetene mener skal være presidenten.

 

Ikke slemt ment

Noen uker senere la hun ut et nytt bilde med tekst hvor hun forteller fansen at grunnen til at hun ikke sletter det forrige bildet er fordi hun ikke aksepterer at andre skal styre hennes tanker og personlighet.

"De som følger meg skjønner at jeg ikke er ute etter å såre noen, men noen ganger er det lov til å tulle med ting", skriver hun i innlegget du ser under.

FOTO: Skjermdump fra Merves Instagramkonto.

FOTO: Skjermdump fra Merves Instagramkonto.

 

Hundrevis er tiltalt

Grunnen til at modellen la ut bildet var fordi hun mener Tyrkiske myndigheter er korrupte - altså at noen mottar bestikkelser ved at de får penger eller gaver for at de skal gjøre en tjeneste for dem, og dermed tjener mer penger enn det de egentlig skal.

I de siste årene har Tyrkia slått ned på flere kritiske innlegg som dette på sosiale medier og tiltalt hundrevis av mennesker.

 

 

 

 

 

 

 

         Hva er en karikaturtegning?
  • Karikaturtegninger er tegninger som gjør seriøse temaer morsomme ved tegne på en overdreven måte.
  • Karikaturer brukes ofte i aviser eller magasiner for å sette fokus på noe i samfunnet vårt som er urettferdig eller å forklare noe politisk.
  • I karikaturer er det typisk å overdrive enkelte trekk hos mennesker, for eksempel gjøre en stor nese større. På den måten er det lett å kjenne igjen den som blir tegnet.

Les mer om karikaturtegninger i linken til høyre.

Vi fant dessverre ingen artikler, kanskje du finner noe du liker på forsiden?

Del din mening!