Supernytt

Flau etter at han påpekte feil hos Erna

– Det var ubehagelig å bli sett på som en nettmobber, sier Thor Morten Wangen (27). Han fikk kontant svar fra Erna Solberg da han kommenterte skrivefeilene hennes på Facebook.

Mandag kveld la han ut meldinga som fikk kommentarfeltene på sosiale medier og i nettaviser til å koke«Litt pirkette, men syns Norges statsminister strengt tatt bør ha assistenter som kan skrive korrekt norsk».

Svaret han fikk fra statsminister Erna Solberg noen minutter senere, overrasket ham: «Jeg har dysleksi og skriver selv».

– Jeg kommer nok til å tenke meg om to ganger neste gang jeg kommenterer, sier Wangen til NRK.

Dysleksi betyr lese- og skrivevansker.

– Jeg ble flau

Da meldingene begynte å renne inn, slettet han det han hadde skrevet, men nå forteller han om sin egen opplevelse.

– Jeg ante ikke hun hadde det, og det endrer jo hele utgangspunktet. Jeg ble ganske flau, og skrev raskt at jeg la meg flat, sier han.

At han i tillegg hadde skrevet «pirkette» i stedet for «pirkete» la ham enda mer lagelig til for hogg. Samtidig ble han overrasket over hvor raskt han i mediene gikk fra å være en tullebukk til å bli sammenliknet med dem som skriver hatmeldinger.

– Det spinner ut av kontroll. Jeg har fått mye mer respekt for politikere som lever med dette hver dag, sier han.

– Klassisk kronidiot

Wangen mener det er viktig å ha selvironi når sånt skjer, og synes det er moro å ha satt dagsorden.

– Jeg er flau over at hele Norge ser en klassisk kronidiot som selv skriver feil når han kommenterer skrivefeil. Men jeg kommer ikke til å glemme at Solberg selv uttalte seg om dette på sin egen bursdag, sier han.

Artikkelen er fra nrk.no og er skrevet av Kari Stokke Nilsen.

Vi fant dessverre ingen artikler, kanskje du finner noe du liker på forsiden?

Del din mening!